Britain’s Got Talent

 

2012 – Albert Dániel

2011 végén úgy döntöttünk, hogy szerencsét próbálunk nemzetközi szinten is, és megmérettetjük magunkat a világ egyik legnépszerűbb tehetségkutatóján, a “Britain’s got Talent”-en. 2012 évében indult a sikeres TV műsor hatodik évadja, melyre beküldtük jelentkezésünket. Be is hívtak minket a selejtezők legutolsó fordulójába Birminghambe, február közepe táján. Rengeteg tehetséges jelentkezővel várakoztunk, hogy sorra kerüljünk, egyre növekedett az izgalom, mire végre behívtak minket. A zsűri el volt ragadtatva a produkciónktól, sőt, a köztudottan kritikus Simon Cowell száján még egy sokat sejtető “WoW!” is kicsúszott. Négy igen szavazattal, büszkén tértünk haza Angliából.

A következő fordulóról kevesen tudnak, hiszen erről külön adás nem készült. Február 25-én, London belvárosában történt, hogy a 120 továbbjutott versenyzőből a zsűri kiválasztotta az elődöntőbe ténylegesen bejutó legjobb 45 produkciót. Itt nem kellett új műsorral készülni, a zsűri a selejtezők újravizsgálásával döntött, azonban számos felvételt, interjút készítettek a csapattal. A nap végén a jelentkezőket egyesével behívták egy díszterembe, ahol a zsűri tagok egy hosszú asztalnál ülve közölték az eredményt. Óriási volt a feszültség, hiszen nagy volt a tét. A műsor főnyereménye nem csupán 500.000 font, hanem egy fellépés a brit királyi család előtt!

BGT

Hosszas várakozás után a válasz: IGEN! Továbbjutottunk! Ez azt jelentette, hogy a több mint 60.000 jelentkezőből a zsűri érdemesnek tartott minket a legjobb 45-be kerülésre és így az elődöntőn, élő műsorban szerepelhettünk Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb TV csatornáján, az ITV-n.

Hatalmas készülődés kezdődött, össze kellett raknunk egy olyan produkciót, amibe belesűrítünk rengeteg nehéz és kockázatos trükköt, hiszen le akartuk nyűgözni a közönséget és a zsűrit. A probléma csak az volt, hogy a szabályok szerint erre összesen másfél perc a keret. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a maximumot hoztuk ki magunkból a felkészülési idő alatt, és sikerült egy soha nem látott, rendkívül extrém show-t létrehoznunk.

A selejtezőnk április 14-én került adásba, rekordnézettséggel, több mint 12 millió tévénéző kísérte figyelemmel.

British Got Talent

Az elődöntők közül az utolsóba kerültünk besorolásra, május 5-én. A zsűritagok úgy döntöttek, hogy ebben az évben nyolc előadó helyett kilenc mérettetheti meg magát egy-egy fordulóban, mert elmondásuk szerint ennyi tehetség még soha előtte nem szerepelt a műsorban.

A próbánk nem zajlott le könnyedén, hiszen a produkciónkhoz magas technikai igényeink voltak, amit mindenféle félreértések miatt elsőre nem sikerült hibátlanul teljesíteni a műsor dolgozóinak, de szerencsére az élő műsorra már minden rendben volt.

Az elődöntők estéjén mi voltunk az első műsorszám, ami miatt természetesen mindenki nagyon izgult. Ant és Dec, a két műsorvezető felkonferált minket, majd kiléptünk a színpadra, és azt csináltuk, amihez a legjobban értünk. Lélegzetelállító trükköket. 10 millió tévénéző előtt, élő adásban!

A zsűri nagyon jól fogadta a produkciónkat. Alesha Dixon szerint nagyszerű kezdése volt a shownak, rendkívül energetikusnak tartotta és úgy gondolta, magasra tettük a lécet a többi versenyzőnek. Amanda Holden brilliánsnak nevezte. David Walliams kiemelte ugrásainkat és azok kockázatosságát, és reménykedett benne, hogy sok szavazatot kapunk. Simon Cowell megerősítette, hogy nagyon szívesen lát külföldi versenyzőket műsorában, különösen, ha azok olyan tehetségesek, mint a Face Team. Kis viccelődés közben szóvá tette, imádja, ha valaki kockáztatja az életét.

Mindennek ellenére sajnos nem kaptunk elegendő szavazatot a tévénézőktől, ezért nem jutottunk be a döntőbe. Itt ért véget a versenyzésünk a “Britain’s got Talent”-ben. Ennek ellenére úgy érzem óriási eredmény, hogy idáig eljutottunk, és nagy népszerűségre tettünk szert Nagy-Britanniában és az egész világon.