Latina

Amikor először meghallottuk, hogy egy olaszországi fellépésre készülünk, nagyon izgatottak lettünk, hiszen ez nem mindennapi dolog volt a győri alakulat számára. Innentől kezdve még komolyabban vettük az edzéseket és próbáltunk minden erőnket mozgósítani a cél érdekében.

A fellépés Rómától nem messze lévő városban Latinában volt. A 17. nemzetközi Olasz cirkuszfesztiválon léptünk fel. Maga az odavezető út is csodálatos volt, mint a felkészülési időszak, mint maga a „tényleges” utazás. Repülővel mentünk oda-vissza, ami számomra különösen nagy élmény volt hiszen az előtt még nem volt rá alkalmam. Mikor megérkeztünk a repülőút után átvettük a csomagunkat és megkerestük a buszt, ami várt minket. Már itt volt szerencsénk megismerkedni más fellépőkkel. Innen a többiekkel együtt mentünk megnézni a cirkuszt, valamint átvenni a szállást. A cirkusz maga, mint a város, vagy akár az emberek, csodálatos volt. Látszott rajta, hogy ez most itt komoly valamint, hogy az itteniek értik a dolgukat. Szerintem minden kétség nélkül kijelenthetem, hogy ez volt az egyik legjobb cirkusz, ahol valaha voltam. A cirkusz hatalmas volt, és egyben nagyon szép is. Az ott dolgozók kedvesek és segítőkészek. Egyszóval nem tudok rosszat mondani róla, nem mintha ez lenne a célom, tényleg életem egyik legmeghatározóbb élménye volt. A fellépések jól sikerültek, ehhez az is hozzá tartozott, hogy ilyet még nem láthatott élőben az olasz közönség. Ahogy én láttam, kicsik, nagyok egyaránt élvezték, és hát nekünk ez a célunk, a szórakoztatás. Szerencsére nem csak a fellépésekre volt lehetőség, hanem tudtunk időt szakítani, hogy kicsit körbe járjuk a várost. Megnéztük Latina város nevezetességeit és még a Szent Péter téren is jártunk, ahol láttuk a Pápát. Ez szintén csodálatos élmény volt és hogy ezt mind a csapattal érhettem el, különösen hálás vagyok. A fellépők lehengerlőek voltak, tényleg ámulatbaejtő volt. Hihetetlen milyen produkciók voltak, amit most szavakkal nem is tudnék leírni.

Összességében nagyon élveztem, életem egy nagyon fontos kis része volt. Nagyon örülök hogy a csapattal egészen Olaszországig sikerült eljutni. Hogyha valaki megkérdezné, hogy mi volt a legjobb rész ebben az egészben, nem is biztos hogy tudnék neki válaszolni, hiszen nem tudnék választani. Mindent egybevetve, ha lenne rá alkalmam, újra mennék, bármikor, akár most azonnal.