Albert Dániel
Albert Dani vagyok, 23 éves.Jelenleg a  Budapesti Corvinus Egyetemen tanulok tájépítészetet. 5 évig gumiasztaloztam, sőt 6-7 éves koromban még kosaraztam is 1 évet. Nagy mozgás igényű gyerek voltam, mindig volt valami pörgés, valami sport az életemben. De persze ez mind elhanyagolható ahhoz képest, hogy jelenleg a világ legjobb akrobatikus kosárlabda csapatának vagyok tagja.

2010 novemberének egyik vasárnap reggelén csörgött a telefonom, a srácok voltak. Azért kerestek, mert egy korábbi csapattársunk sérülése miatt sürgősen kellett egy új ember, hiszen két hétre rá utaztak egy hónapra fellépni, Dubaiba.

Nemet mondtam. Életem első vizsgaidőszaka előtt álltam a Műszaki Egyetemen. Ez lehetne is a történet vége, de meg is bántam volna. 5 perc múlva újra csörgött a telefonom, elválaltam. 5 hét, 78 show, Dubai…

Innentől kezdve beindultak a dolgok, edzések, fellépések, utazások következtek, sőt, még egy guinnes rekordot is  sikerült bezsebelnem. Örömmel jelenthetem tehát, megtaláltam életem sportját. Nem tudok nagyon vagányabbat elképzelni, mint az akrobatika és a kosárlabda ötvözését, és mindennek az úttörői közé tartozni igazán felemelő érzés. Úgyhogy motivációból nincs hiány, pláne mióta beindult csapatunk utánpótlás nevelése is. Nekik is plusz ösztönzés a nagy csapat teljesítménye. A határ pedig a csillagos ég, nekem például nem nagyon telik el úgy edzés, hogy ne találnék ki legalább egy új trükköt.

Összességében tehát nagyon hálás vagyok minden csapattársamnak, volt edzőmnek, testnevelőmnek, a családomnak és minden egyéb ide vezető körülménynek, hogy Face Team-es lehetek. Kevesen mondhatják el magukról, hogy a hobbijuknak élnek.

 

FACE!!!